Je bekijkt nu Recept: Gomma Maïzena koekjes – Zacht, Zoet en Glutenvrij

Recept: Gomma Maïzena koekjes – Zacht, Zoet en Glutenvrij

Ben je op zoek naar een eenvoudig koekjes recept
dat smelt in je mond én glutenvrij is?
Deze gomma maïzena koekjes zijn heerlijk zacht,
luchtig en superleuk om samen met kinderen te maken.
Ze bevatten geen tarwe, want ze worden gemaakt met maïzena,
perfect dus voor iedereen die glutenvrij eet.
Met hun lekkere vanillesmaak en vrolijke decoratie
zijn ze een feestje bij de thee of als traktatie!

Wat heb je nodig? (voor 12 koekjes)

  • 225 gram maïzena (gezeefd) = glutenvrij!

  • 100 gram roomboter (zacht of gesmolten) – margarine kan ook.

  • 100 gram suiker

  • 1 ei

  • Vanille-extract, een paar druppels

  • Decoratie (bijv. sprinkles, chocodruppels of rozijntjes – let op dat deze ook glutenvrij zijn)

Zo maak je het:

  1. Meng de zachte of gesmolten boter met het ei, suiker en vanille-extract met een garde tot een romig mengsel.

  2. Roer daarna rustig de gezeefde maïzena erdoorheen totdat je een glad deeg hebt.

  3. Kneed het deeg tot een mooie, gladde bal.

  4. Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes.

  5. Druk de balletjes een beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. Versier de koekjes naar wens.

  7. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

Laat de koekjes even afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Deze glutenvrije maïzena koekjes zijn niet alleen snel klaar, maar ook superlekker.
Ideaal voor mensen met een glutenintolerantie of voor wie gewoon eens iets anders wil bakken.

Probeer ook eens deze glutenvrije chocolade chip koekjes.

Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments