Je bekijkt nu Duurzame lente sneakers

Duurzame lente sneakers

De lente komt er weer aan! Tijd voor kleurige trendy sneakers.
Persoonlijk kies ik het liefst voor duurzaam geproduceerde producten.
Gelukkig is hier tegenwoordig genoeg keus in.

Woden

Het Scandinavische schoenenmerk Woden is een mooi voorbeeld
van gerecycled en duurzaam materiaal gebruik.
De versteviging aan de binnenkant van de sneakers van Woden
bestaat uit 50% gerecycledpolyester van plastic flessen.

Alle inlegzolen hebben een bovenlaag van kurk. Het kurk dat ze gebruiken wordt geoogst in Argentinië en Portugal. De schors van een kurkboom kan elke tien jaar voorzichtig worden geoogst. Omdat de kurkbomen niet worden gekapt, kan de schors enkele honderden jaren lang worden geoogst. Wanneer de kurkbomen weer nieuwe schors gaan vormen, zetten ze kooldioxide om in zuurstof. Dit draagt positief bij aan een vermindering van het gehalte CO2 op aarde. 

De zolen van Woden worden gemaakt van 65% natuurrubber, 10% gerecycled rubber en 25% conventioneel geproduceerd rubber. Die samenstelling biedt zowel elasticiteitals slijtvastheid zonder afbreuk te doen aan de steun van de zool.

Het visleer, dat ze voor alle sneakers van WODEN gebruiken, is een afvalproduct van de Ijslandsevisserij- en levensmiddelenindustrie. Een industrie waarin slechts 1% van dehuid zelf wordt gebruikt en de rest naar destructie gaat. Het visleer, voornamelijk afkomstig van zalm, is zowel sterk als duurzaam. Dit komt door despeciale kruisvezelstructuur van visleer, waardoor het tot 10 keer sterker is dan kalfsleer. Het visleer wordt zorgvuldig behandeld en gelooid op Ijsland. Dit wordt gedaan met behulp van de natuurlijke warmwaterbronnen van Ijsland. Daarom is de CO2-uitstoot voor het looiproces 0%.

Natuur tinten mode

Schoenen trends lente 2022

De lente brengt weer kleuren in de natuur, deze kleuren zie je terug in de mode trends dit jaar 2022.
Geel, groen, olijf groen, fuchsia, licht oranje, beige en grijs.

Zelf vind ik natuur tintje erg mooi en dan vooral groen.
Daarom heb ik ook gekozen voor deze groene Woden sneakers.
Er is dit jaar veel keus in groene sneakers, van natuur tinten tot fel groen. (Let op het duurzaamheidslogo).

{ Deze blog is een samenwerking }

Volg mij op Instagram, Facebook en Youtube om te zien wat ik verder allemaal doen.

Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] zo veelzijdig is kan je het zowel met hakken als sneakers dragen, of laarzen.Zelf heb ik voor sneakers gekozen omdat ik geen schoenen met hakken bezit.Ik draag vooral schoenen die wijd zijn bij de tenen […]